Daca decizi sa mergi la podolog trebuie sa stii ca exista mai multe beneficii.

Podologia este o specialitate medicala care analizeaza, diagnosticheaza si trateaza afectiunile picioarelor.

Podologul este specialistul care poate diagnostica problemele unghiilor si picioarelor si poate alege tratamentul potrivit.Acesta face parte dintr-un grup interdisciplinar mult mai mare, care include medicul de familie, diabetologul, chirurgul, chirurgul vascular, neurologul, ortopedul,dermatolog. Rolul fiecaruia este foarte important in evolutia bolii unui pacient luat in evidenta.

Podologul face un scurt istoric medical al persoanei examinate, afland daca sufera de diabet zaharat,insuficienta venoasa sau arterial, daca se afla sau nu in tratament.

La inspectia piciorului se pot observa : modificari de forma sau culoare a unghiilor sau tegumentelor. Unele modificari sunt normale si apar in cadrul procesului de imbatranire a organismului, altele pot fi insa semne a unor afectiuni cardio-vasculare, renale, pulmonare sau hepatice. De exemplu, ingrosarea unghiei ,faramitarea ei si modificarea culorii pot fi specifice adultilor cu circulatie periferica deficitara.

Patologia unghiala care se intalneste frecvent este reprezentata de infectiile bacteriene, fungice, unghia incarnate,tumori.

Pentru ce problem ne adresam podologului?

  • Schimbari de aspect, forma si culoare a unghiilor sau picioarelor;
  • Hipercheratoze, durioame(bataturi), ragade(crapaturi);
  • Micoze, onicomicoze;
  • Hemoragii subunghiale, hematom subunghial;
  • Picioare urat mirositoare;
  • Durere, oboseala a picioarelor.