De ce sa alegi Podologia?

  • Pentru preventie unghie incarnata, distrofie unghie, diverese afectiuni cauzate de pozitii vicioase ale piciorului in statica si mers.
  • Tratamentul minim invaziv al unghiei incarnate / distrofice prin tehnici de corectie nedureroase.
  • Prin reguli simple de igiena invatam taierea si ingrijirea corecta a unghiilor de la picioare.

Sfatul Podologului

Pacientii sunt sfatuiti sa isi inspecteze periodic unghiile, sa acorde atentie modificarilor ce pot sa apara la acest nivel si sa se prezinte la medic in cazul in care observa ceva neobisnuit. Uneori este vorba de patologie locala, in alte cazuri este vorba de boli sistemice.

In cazul in care problema este de natura traumatica, pacientul poate sa observe acumulare de sange (cu modificare de culoare in patul unghial).Este posibila aparitia unei dureri localizate, intensa sau moderata, tumefactie locala si uneori chiar dificultati de mobilizare a segmentului implicat. In aceasta situatie, pacientii trebuie sa informeze terapeutul daca are diabet zaharat, ischemie periferica sau se afla in tratament cu antiinflamatoare, chemostatice, deoarece acestea interfera cu evolutia sau chiar cu diagnosticul de certitudine.

Unghia incarnata si infectiile unghiale determina aparitia durerii si a semnelor de inflamatie locala:tumefactie, inrosire tegumentara periunghiala, cresterea temperaturii locale.In aceste situatii nu este recomandat tratamentul acasa ,ci intr-un cabinet specializat.

Purtarea de incaltaminte inadecvata, in prezenta unor proeminente osoase, cu distributia neregulata a presiunii si leziunile de miscare repetitive pot duce la formarea de clavus. Clavusul este o ingrosare excesiva a pielii care poate determina durere cronica sau chiar ulceratii . Aparitia clavusului poate fi mai degraba prevenita decat tratata. Daca nu este indepartat, clavusul se ingroasa, se crapa si se poate transforma intr-o ulceratie care se poate infecta. Durerea nu este provocata de batatura propriu-zisa, ci de presiunea mrcanica, metatarsalgie, incaltaminte stramta.

Evaluare pacientului trebuie sa includa evaluarea tipului de pantof purtat, activitatile curente efectuate, greutatea, mersul, varsta. Leziunile trebuie palpate si observate , pentru a putea identifica eventualele sangerari sau ulceratii, mai ales la pacientii cu diabet. Se recomanda purtarea de incaltaminte confortabila si ortopedica, cu spatii largi pentru degete. Reducerea frecarii poate fi obtinuta prin folosirea protectiilor siliconate (orteze), a celor cu smartgel, sau a placilor Fleecy Web sau Moleskine.

Call Now Button