Bulevardul Dimitrie Cantemir, Nr. 15, Bl. 9, Sc. 6, Ap. 191, Sector 4, București

Echipa

Dr. Cătălin Bugă

Medic primar chirurgie generală

Formator în domeniul podiatrie

Este absolvent al Facultății de Medicină Generală promoția 1985, medic primar chirurg și formator certificat de Ministerul Sănătății în domeniul podiatrie.
Din anul 1990 își desfășoară activitatea în Clinica Chirurgicală “Ion Juvara” a Spitalului “Dr. Ioan Cantacuzino” din București, serviciu universitar cunoscut pentru cazuistica și expertiza sa în terapia complicațiilor bolii diabetice, aflat în strânsă colaborare cu Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice “Nicolae Paulescu”.
Dr. Cătălin Bugă are o experiență de peste 29 de ani în îngrijirea pacienților cu picior diabetic. Este expert-formator în cadrul programului național operațional capital uman “Specializarea profesioniștilor medicali pentru minimizarea comorbidităților piciorului diabetic – SPIDI”.
A efectuat stagii de perfecționare în domeniul podiatrie și picior diabetic: “Diabetic Limb Salvage” – Georgetown University Hospital, Washington D.C., USA, 2009; “Midwest Podiatry Conference” – Chicago, Illinois, USA, 2009 și “Advanced Wound Care” – North American Center for Continuing Medical Education, Anaheim, California, USA, 2010.
A urmat stagii de specializare în chirurgie generală și laparoscopică la St.Vincentius Ziekenhuis Gent – Belgia, Medstar Georgetown University Hospital Washington D.C. – USA, Hôpital Civil Strasbourg – Franța și Allgemeines Krankenhaus der Stadt Wien (AKH) – Austria.
Este lector invitat și autor de lucrări științifice prezentate atât în țară cât și în cadrul a numeroase conferințe din străinătate (Seoul, San Francisco, Santa Fe, Hong Kong, Singapore, Montreal, Chicago, Washington, Belgrad, Budapesta, Praga, Helsinki, Istanbul, Birmingham, Madrid, Maastricht, Amsterdam, Bruxelles, Minsk, Viena, Vilnius, Varșovia, Cracovia, Melbourne).
Este autorul capitolului “Principii de podiatrie clinică, ortezare și protezare” din tratatul “Particularități ale chirurgiei la diabetici”- Editura Niculescu, 2016.
http://www.linkedin.com/in/catalinbuga

Kt. Lorena Covaci

Kinetoterapeut principal

Formator în domeniul Podiatriei (2015)
Fondator cabinet pentru îngrijirea piciorului PODOLOGICA (2016)

E-mail: lorena.kt@gmail.com

Experiența profesională
Din anul 1998 își desfășoară activitatatea in Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni, din București, secțiile Neurochirurgie Spinală, Neurorecuperare și Neurochirurgie Funcțională în funcția de kinetoterapeut.

Studii și participări
• Absolventă a facultății de Kinetoterapie, kinetoterapeut principal și formator în domeniul Podiatrie certificat de Ministerul Sănătății.
• A urmat un masterat în domeniul Recuperare și Refacere post-efort (2005-2006), numeroase cursuri anuale de specializare în domeniul Recuperării medicale, participări la congrese naționale și Internaționale.
• Participare la Salonul anual de Podologie, Paris-2012.
• Din anul 2015, în urma cursului organizat de Asociația de Podiatrie din România, avizat de Ministerul Sănătății și de către Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în domeniul Sanitar, a devenit fomator în domeniul Podiatrie.
• Participare la Congresele de podologie organizate de asociația podologilor germani, ZFD Deutchland, Bielefeld, 2016 și Kassel, 2017.
• Participare la Conferința Națională cu participare internațională Techirghiol (2016) organizat de Societatea Română de Neurorecuperare, secțiunea Podologie, cu prezentarea lucrărilor: ”Actualități în podologia românească“ și “Soluții tehnice în ortezarea piciorului”.
• A urmat cursuri de specializare în domeniul podologiei organizate de firma Ruck Germania- Der diabetische Fuss/ Mykosen, Ruck Nagelkorrektur Goldstadt și Ortogrip professional (2018), și cursurile organizate de Asociația podologilor DEA Italia: Riflessologia Plantare Comparata e professioni sanitarie: confine ed orizzonti (2019).

v